Ingrediente
500 g capsuni
250 g mascarpone (1 cutie)
200 g frisca lichida (cea care contine zahar)
200 g piscoturi
2 linguri zahar pudra
2 pahare suc de pere (sau alt tip de fructe)
Mod de preparare
Pentru inceput mixam frisca. Separat, zdrobim 350 g capsuni cu blenderul (restul le pastram pentru ornat), iar peste crema ce s-a format adaugam cutia cu mascarpone si cele 2 linguri cu zahar pudra. Amestecam bine. Rezultatul se incorporeaza cu frisca. Formam prajitura facand un strat de piscoturi inmuiate foarte putin in sucul de pere, acoperim cu 3 linguri de crema de capsuni, continuam cu alte 3 straturi.
Prajitura Capsunica se decoreaza cu capsunile ramase dupa placerea fiecaruia.
Mixerul de mana Philips mi-ar fi util in pregatirea cremei dar si a altor produse culinare.
Mod de servire
Prajitura capsunica se serveste rece, chiar si dupa 2-3 ore de stat in frigider. De preferat o noapte intreaga.