Ingrediente
Ingrediente pentru coji:
125 ml apa
125 ml lapte
100 gr unt
150 gr faina
1 praf de sare
5 oua medii sau 4 mari (65 gr/fiecare)
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
3 oua
60 gr faina
100 gr zahar
1 pastaie de vanilie
frisca lichida (optional)
Mod de preparare
Prima data ne ocupam de aluatul pentru eclere. Punem la fiert apa cu laptele adaugam untul si praful de sare si lasam totul sa fiarba pana se topeste untul. Adaugam apoi toata faina si amestecam energic pana se formeaza o bila de aluat. Amestecam bine aluatul,timp de 2-3 minute, pentru a scoate cat mai multa umezeala din el si-l transferam intr-un bol si-l lasam sa se racoreasca 2-3 minute pentru a incorpora ouale. Incorporam ouale in aluat, unul cate unul,amestecand cu un tel sau cu mixerul. Nu punem urmatorul ou pana nu-l incorporam pe precedentul. Punem apoi aluatul intr-un pos si formam eclerele intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Coacem eclerele in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute la 200 grade, fara a deschide cuptorul apoi scadem temperatula la 180 de grade si mai coacem pentru inca 15-20 de minute, facand o gaurica in fiecare ecler pentru a permite aburului sa iasa si eclerelor sa se usuce. Cat eclerele sunt la cuptor, pregatim crema. Punem laptele la foc impreuna cu pastaia de vanilie. Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul si cu faina si turnam amestecul peste lapte fierbinte amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Fierbem bine crema pana se dezlipeste dupa fundul cratitei si-o punem intr-un bol acoperit cu folie pentru a se raci bine crema. Cand crema s-a racit bine, o transferam intr-un bol si o mixam cu 100-200 ml de frisca lichida pentru a schimba textura cremei si a o face mai delicioasa si mai cremoasa. Taiem eclerele pe lungime si le umplem cu crema utilizand un pos sau o lingurita.
Imi doresc sa incerc produsele Philips pentru ca primul robot de bucatarie pe care l-am avut a fost unul Philips, cel mai performant de la acea vreme, un robot de foarte buna calitate si pe care il mai am si acum si functioneaza perfect, chiar daca au trecut mai mult de 10 ani de atunci.Din acest motiv sunt extrem de curioasa sa testez noua tehnologie Philips, felul in care a evoluat si modul in care ne va face munca mai usoara in bucatarie.
Vezi video :
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mod de servire
Decoram eclerele deasupra cu ciocolata alba sau neagra, topita.