Ingrediente
Avem nevoie de:
-1 aluat foietaj decongelat
-5-6 mere
-zahar
-scortisoara macinata (eu am pus amestec de vin fiert macinat)
Mod de preparare
Se taie merele pe sferturi, se scot semintele si cotoarele, apoi se taie in felii foarte subtiri si se plonjeaza intr-o craticioara cu apa si zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Se pun pe foc 10 min, atat cat sa se inmoaie merele, apoi se scug bine. Intre timp se pudreaza aluatul cu zahar si amestec de vin fiert macinat si se taie fasii late de cca 3 degete. Pe fiecare fasie se pozitioneaza felii de mar, una langa alta, pe una din margini, in asa fel incat merele sa iasa pe lateral (acestea vor fi petalele), apoi se incepe rularea fasiilor de aluat, cu mere cu tot, de la un capat la altul. In final vom obtine trandafirii, care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu. Se pudreaza cu zahar.Nu-i asa ca e simplu si de efect?
Enjoy!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Mod de servire
Trandafirii cu mere se servesc reci, pudrati cu zahar si scortisoara