Ingrediente
500 g faina
15 g drojdie
250 ml apa calduta
30 ml ulei
1 lingurita sare
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta vanilie
umplutura
banane
mere
cirese din compot
zarzari din compot
Mod de preparare
Cernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvam in apa calduta si o lasam 10 minute asa.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si sarea.Incepem sa framantam cu apa calduta pana devine un aluat nelipicios.La sfarsit adaugam uleiul si mai framantam putin si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp scoatem samburi din cirese si zarzari si lasam sa se scurga de zeama.Bananele si merele le taiem cubulete si le amestecam cu ciresele si zarzarele.
Intindem aluatul si decupam cerculete cu ajutorul unui pahar sau unei cesti.Asezam cerculete intr-o tava de briose unsa cu ulei.Le ridicam marginile in forma de cos iar in mijloc adaugam cate o lingura din compozitia de fructe atat cat sa acopere cosul impreuna cu sucul lasat de ele.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos cosul.
Un mixer philips m-ar ajuta sa prepar creme mult mai usor si mai rapide
Mod de servire
Putem servi cosuletele cu fructe cu frisca deasupra daca dorim dar eu nu am avut in casa