Ingrediente
aluat
300 g faina
100 g zahar
1/2 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
4 linguri apa
150 g margarina
1 esenta vanilie
un praf de sare
umplutura
1 kg mere
130 g zahar
1 lingurita scortisoara
crumble
150 g zahar
150 g faina
Mod de preparare
Aluatul-amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si esenta si omogenizam.Dupa adaugam margarina amestecata cu apa si esenta si framantam un aluat nelipicios.Dam la rece cca 20 minute.
Intre timp pregatim umplutura-curatam merele si le dam prin razatoare.Apoi calim merele la foc mic impreuna cu zaharul pana devine o compozitie mai groasa. Oprim focul adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca
Crumble-amestecam zaharul cu margarina pana se topeste zaharul.Adaugam faina si incepem sa framantam un aluat sfaramicios.
Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt.Scoatem aluatul de la frigider si il intindem.Il punem in tava si ii ridicam marginile. Peste aluat pudram putin cu gris si adaugam umplutura de mere.Dupa presaram usor deasupra compozitia de crumble.Dam la cuptor pana se rumeste frumos.
Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie
Mi-ar fi de mare ajutor un storcator Philips as putea stoarce merele fara sa le mai dau prin razatoare care dureaza foarte mult
Mod de servire
Servim tarta cu mere, rece.