Ingrediente
Avem nevoie de:
-2 oua
-100 gr. nuci
-150 ml apa
-250 gr. iaurt
-2 lingurite amestec condimente pt. turta dulce--pudra (scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, ghimbir)
-sirop de brad (pe post de indulcitor...dar puteti folosi si zahar)
- aprox. 50 gr. faina de orez
-2 lingurite pudra din tarate de psyllium
-1 plic praf de copt.
Mod de preparare
Eu va prezint astazi niste muffins cu nuci, facute cu faina fara gluten.
Cu toate ca aveam ceva emotii in privinta texturii lor, pot afirma cu mandrie ca mi-au iesit pufoase-pufoase, aerate, usurele si gustoase! Si..cel mai important, pot fi consumate cu incredere de adultii si copiii care sufera de intoleranta la gluten (si sunt destul de multi, sa stiti).
Incepem prin a hidrata nucilein apa cca 1 ora. (acest lucru le activeaza enzimele, le "trezesc" la viata, dar si ajuta blenderul sa le proceseze mai usor).
Dupa ce s-au hidratat, nucile se pun in blender si se mixeaza cu apa, pana devine o compozitie fina. Se adauga iaurtul, ouale, siropul de brad si parful de copt. Dupa o mixare perfecta, se rastoarna compozitia obtinuta intr-un bol si se adauga faina de orez si restul de ingrediente. Se amesteca totul cu o spatula...acum e gata de turnat in forme (cu ajutorul unei linguri) si de dat la cuptor.Se coc la 180 grade pt. aprox. 12-15 min.
Enjoy!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Mod de servire
Briosele cu nuci fara gluten se servesc reci, pudrate cu zahar